Powder Power in de Utahse skigebieden

1 November 2018

Voor de meeste wintersporters is een groot aanbod aan pistes van een gevarieerd niveau voldoende om een leuke vakantie te hebben. De doorgewinterde skiërs en snowboarders kunnen vaak de off-piste mogelijkheden ook waarderen, maar de echte daredevils en poederbazen, die gaan voor powder power in de fun parks!

Fijne poedersneeuw dankzij ander klimaat

Waar de skigebieden in Utah in uitblinken, is met name de fantastische sneeuwkwaliteit. Iedere winter valt hier tussen de 9 en 15 meter zijdezachte, ragfijne poedersneeuw waardoor powder power hier een garantie is. Dankzij de ligging in de Wasatch Mountain Range – onderdeel van de Rocky Mountains – profiteren deze skigebieden van een koude maar droge luchttoevoer. Hierdoor is de kwaliteit van de sneeuw anders dan wij van Europese skigebieden gewend zijn. Niet voor niets heeft de staat Utah de slogan “The Greatest Snow on Earth”!

Wintersport in Utah

Olympische Spelen

Goed, nu je weet dat de sneeuw in Utah dus subliem is, is het tijd om het over de fun parks te hebben. Die vind je Utah namelijk in grote getallen en dat is niet zo gek ook, want in 2002 werden de Olympische Winterspelen in het nabij gelegen Salt Lake City gehouden. Skiën en boarden doe je echter niet in de stad en dus verrezen er in de skigebieden diverse faciliteiten, waaronder het Olympic Park. Naast de slalom in Deer Valley en de Reuzen Slalom in Park City Mountain werd in Deer Valley ook het onderdeel ‘Freestyle Skiën’ afgedraaid.

Fun park Park City Mountain

Park City fun park

Freestylen in de fun parks van Park City Mountain

Dit is met afstand het grootste skigebied van Amerika dus logischerwijs vind je hier ook de meeste fun parks. Park City beschikt over maar liefst 8 parks, 1 super pipe en 1 mini pipe. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, de parken zijn namelijk allemaal anders waardoor ze in moeilijkheid variëren. Families met kids en beginnende freestylers kunnen terecht in het ‘Little Kings’ of ‘Pinedraw’ park, de enigszins geoefende freestylers in ‘Pick Axe’ park of de ’13’ Merill Minipipe’ en zijn jouw skills van hoog niveau, dan zijn het ‘3 Kings’ park en de ’22’ Eagle Superpipe’ voor jou fijne speeltuinen.

Wat voor type wintersporter ben jij? 

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah