Met het hele gezin wintersporten in Utah

16 November 2018

De winter staat voor de deur! Voor wintersportliefhebbers betekent dit dat er weer een actieve vakantie in de krakende sneeuw in het vooruitzicht staat. Ga je wintersporten met kinderen? In dit artikel leggen we uit waarom Utah een kindvriendelijke wintersportbestemming is.

Meer ruimte voor je bochtjes

Met het hele gezin de pistes onveilig maken? Het skigebied Alta spreekt voornamelijk families met kinderen aan. Kiezen voor een kindvriendelijk skigebied is niet alleen fijn voor de kids die zich kunnen vermaken met leeftijdsgenootjes, ook geeft het ouders meer mogelijkheden om zelf te genieten van de pistes. Extra fijn aan het gebied Alta is dat dit een ski-only gebied is, waardoor de er geen buckels (sneeuwhopen) zijn, die door snowboarders veroorzaakt worden. Dus: meer ruimte om prachtige bochten te draaien.

Zonder kids de piste op

Ga je op wintersport met het hele gezin, dan kan het zijn dat je ook wel eens zonder kinderen de piste op wil of dat de kids nog te klein zijn om zelf op de latten te staan. Voor dit soort situaties is het erg handig als er een kinderopvang aanwezig is. In het skigebied Deer Valley kun je de kleintjes met een gerust hart achterlaten.

Park City Mountain

Ook in het skigebied Park City Mountain zijn kinderen meer dan welkom. Aankomend wintersportseizoen wordt er namelijk flink geïnvesteerd in de verbetering van het skigebied voor families en snowboarders. Zo komen er restaurants op de pistes waar je heerlijk kunt dineren, een fijne aanvulling op het reeds bestaande horeca-aanbod in het dorp. De ‘High Meadow’ lift zal worden vervangen door een afneembare, high-speed vierzitter die onderdeel wordt van de High Meadow Family Fun Zone.

Rust en ruime

Zoals je in eerdere blogartikelen hebt kunnen lezen, staan de skigebieden in Amerika garant voor: brede pistes, ruimte, rust, zelden wachtrijen bij de skiliften en de beste sneeuw ter wereld! Erg fijn wanneer je met ongeduldige kinderen op stap bent. Maar ook kindvriendelijke restaurants en speciale kinder(oefen)pistes zorgen voor een hoop plezier.

Ben jij al eens met kinderen op wintersportvakantie geweest? Deel jouw ervaringen op de blog!

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah