Roadtrip langs de nationale parken

Roadtrip langs de nationale parken

Met deze 15-daagse reis van Tioga Tours ontdek je niet alleen wat wintersport in Utah is, maar ontdek je de wereldberoemde nationale parken van Utah en Arizona tijdens een heel ander seizoen. Haal na aankomst met de Delta Air Lines vlucht je huurauto op en begin aan je roadtrip door de Verenigde Staten!

Vergelijk deze reis

  • 4-daagse skipas inbegrepen
  • Roadtrip door 2 staten
  • Ontdek de winter in de Grand Canyon
  • Combineer wintersport met sightseeing
  • Altijd inclusief rechtstreekse Delta Air Lines vlucht naar Salt Lake City Airport!
Offerte aanvragen

Beleef een winters avontuur!

Ski & City
Ski & City

2 vakanties in 1! Combineer jouw wintersportvakantie met een stedentrip naar Salt Lake City.

Winter roadtrip
Winter roadtrip

Combineer jouw skivakantie met een roadtrip langs geweldige National Parks in Amerika.

Voor ieder wat wils
Voor ieder wat wils

In dit skigebied kan iedere wintersporter zich uitleven: off-piste, kindvriendelijk, bowls en goed geprepareerd!

Details van deze reis

Bestemming

Utah & Arizona

Thema

Roadtrip

Reisduur

15 dagen

Skipas inbegrepen voor

4 dagen

Transport ter plekke

Huurauto

Klasse van accommodatie

Beschrijving

Met dit 15-daagse pakket van Tioga Tours ontdek je niet alleen wat wintersport in Utah is, maar ontdek je de wereldberoemde nationale parken van Utah en Arizona tijdens een heel ander seizoen. Haal na aankomst met de Delta Air Lines vlucht je huurauto op en begin aan je roadtrip door de Verenigde Staten!

Park City – 4 nachten
Je vertrekt vanuit Amsterdam met Delta Air Lines en komt aan in Salt Lake City. Na aankomst haal je direct de auto op op het vliegveld en rijd je door naar Park City. De champagne powder snow in Amerika is van ongekende kwaliteit en het skigebied van Park City ligt vlak bij de luchthaven. Je verruilt het vliegtuig in no time voor jouw ski’s of snowboard. Je hebt tijdens de 4 dagen dat je hier bent de tijd om alle afdalingen van het skigebied te ontdekken. Maar ook buiten de pistes om is er genoeg te beleven. In het oude centrum van Park City heerst een echte wintersportsfeer. De afdalingen komen uit in de gezellige Main Street. Lekker, eten, drinken en après-skiën. Dit voormalige zilvermijnstadje werd in 2002 wereldberoemd door de Olympische Winterspelen. Sinds een paar jaar zijn de Park City en de Canyons met elkaar verbonden. Het wat mondainere Deer Valley is zeer kindvriendelijk en een ski-only gebied. Snowboarders zijn in de andere gebieden wél welkom.

Arches – 2 nachten
In ongeveer 4 uur rijd je naar je volgende bestemming van deze roadtrip: Arches. Zodra je in het nationale park aankomt word je omringd door rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen. Vooral deze bogen vormen het landschap in het nationale park. Nergens ter wereld liggen namelijk zoveel natuurlijk gevormde bogen zo dicht bij elkaar, meer dan 2000 in totaal. De populairste hotspots van Arches zijn de Balanced Rock, de Turret Arch, de Delicate Arch en de Landscape Arch. Wat mooi is tijdens een rondreis in de winter is dat het een stuk rustiger is en de sneeuw op de bogen nog een extra dimensie vormt.

Monument Valley – 1 nacht
Na 2 nachten in Arches National park rijd je door naar de volgende bestemming: Monument Valley. De afstand bedraagt 250 kilometer en duurt ongeveer 3 uur. Monument Valley is uniek: de gigantische woestijn lijkt eindeloos en wordt af en toe onderbroken door grote, rode stenen en bergen. Monument Valley staat bekend om de door erosie gevormde buttes, vrijstaande rotsformatie, met steile zijden en vaak spitse pilaren. Monument Valley is een Tribal Park dat wordt beheerd door de Navajo. Je mag daarom niet alle wegen met eigen vervoer betreden: soms moet je mee met een tour.

Grand Canyon – 2 nachten
Op naar het volgende nationale park, de Grand Canyon, waar je in ongeveer 3 uur naar toe rijdt vanuit Monument Valley. De beroemde kloof is meer dan 400 km lang en tot bijna 2 kilometer diep. Extra tip: Maak een rondvlucht, rijd langs de kloofrand en geniet van de zonsondergang. De South Rim van de Grand Canyon is het hele jaar door geopend en goed toegankelijk. Je kunt je auto of camper laten staan en met de shuttlebus langs de kloofrand touren. De bussen rijden zeer frequent en zijn gratis. Onderweg kun je regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een wandeling te maken. Installeer je rond zonsondergang bij een van de uitzichtpunten en geniet van het schouwspel.

Page – 1 nacht
Page is rijk in geografisch, cultureel en historisch opzicht. In de omgeving vind je prachtige natuurwonderen. Zo vormt het plaatsje de toegangspoort tot het stuwmeer Lake Powell, de Horseshoe Bend, Rainbow Bridge en de bijzondere Antelope Canyon. Omdat het grootste deel van het gebied door de indianen beheerd wordt, zijn de meeste bezienswaardigheden – waaronder de Antelope Canyon – alleen door middel van een tour te bezoeken.

Zion – 1 nacht
Zion National Park bestaat uit een grote kloof, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-rivier. Hoe verder je het nationale park in gaat, hoe smaller de kloof wordt. De rode rotswanden vormen een mooi contrast met de groene oase langs de rivier. De toeristische route door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes.

Bryce Canyon – 1 nacht
Bryce Canyon is een van de mooiste canyons van Amerika. In de hoefijzervormige kloof staan door erosie gevormde muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren. In de winter is het contrast tussen de sneeuw en de rode rotsen een schitterend schouwspel.

Salt Lake City – 1 nacht
Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Ook is Salt Lake City het centrum van de mormoonse kerk, met Temple Square als hoofdkwartier. Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter bevinden zich verschillende mormoonse gebouwen, waaronder de Salt Lake Temple. Een andere bezienswaardigheid is het Salt Lake Tabernacle, dat een van de grootste orgels ter wereld herbergt. Met wat geluk kun je hier het enorme Tabernacle-koor horen zingen.

Na deze rondreis is het op dag 14 tijd om de huurauto in te leveren op de luchthaven en terug te vliegen naar Amsterdam!

Reis in beeld

Deel deze vakantie

Vanaf SLC Airport sta je in 45 minuten op de piste!

Rechtstreeks in 10,5 uur met Delta Air Lines van Amsterdam naar Salt Lake City

Delta Air Lines vliegt bijna dagelijks vanaf Schiphol naar Salt Lake City International Airport in Utah, de toegangspoort tot wintersport in de Amerikaanse Rocky Mountains. Vliegtickets zijn standaard bij de prijs van de reizen op WintersportUtah.nl inbegrepen!

Andere pakketten van Tioga Tours

  • 4-daagse skipas inbegrepen
  • Roadtrip door 2 staten
  • Ontdek de winter in de Grand Canyon
€ 1864,-

p.p bij vertrek op 08-02-2020

Offerte aanvragen

Onze partners uit Utah