De 3 beste Olympische hotspots rond Salt Lake City

17 Februari 2022

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang en het Nederlandse team heeft de eerste medailles op zak. Precies 20 jaar geleden organiseerde Salt Lake City de Winterspelen en daar zijn de “Utahns” nog altijd trots op. Veel van de locaties die in 2002 werden gebouwd worden nog steeds gebruikt voor trainingen. Op andere plekken kun je zelf het Olympische gevoel ervaren. Met Delta Air Lines vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Salt Lake City International Airport en de meeste wintersportgebieden en Olympische hotspots zijn binnen drie kwartier vanaf de luchthaven te bereiken. We hebben de 3 beste Olympische hotspots voor je op een rij gezet zodat jij je tijdens je wintersportvakantie in de ‘greatest snow on earth’ ook even als een echte olympiër kunt voelen. De kleurcode voor reizen naar de Verenigde Staten is sinds deze week groen, het perfecte moment om je wintersport naar Utah te boeken! 

1. Utah Olympic Park

De hoofdlocatie van de Winterspelen 2002 ligt in Park City, op slechts 20 minuten afstand van Salt Lake City. Het park werd gebruikt voor bobslee, schansspringen en rodelen. Utah Olympic Park wordt nog steeds gebruikt voor trainingen en veel Amerikaanse olympiërs die nu meedoen aan de spelen hebben hun sportprestaties hier ontwikkeld. Je kunt verschillende trainingen bijwonen en zien hoe de deelnemers aan de Olympische Winterspelen worden klaargestoomd voor de toekomst. Als je liever zelf in actie komt is er ook genoeg te beleven op Utah Olympic Park. Je kunt bijvoorbeeld met een ervaren piloot een bobsleerit maken waarbij je een snelheid tot 96 km/u bereikt, kom maar door met die g-krachten! De Alpine Slide is perfect als je het iets kalmer aan wilt doen. Andere activiteiten die je kunt doen zijn ziplining en het afleggen van een touwparcours. Er zijn twee musea op het park, in het Alf Engen Ski Museum leer je alles over de geschiedenis van het skien en het Eccles Salt Lake 2002 Olympic Winter Games Museum laat je het Olympische gevoel van 2002 herbeleven. Daarnaast zijn er meerdere rondleidingen met enthousiaste gidsen.

© Photo courtesy of Visit Park City

2. Utah Olympic Oval

De Utah Olympic Oval is de schaatsbaan waar Jochem Uytdehaage in 2002 maar liefst twee gouden medailles haalde. In dit ijsstadion zijn meerdere records gebroken en het ijs staat dus niet voor niets bekend als de ‘fastest ice on earth’. De verse poedersneeuw in de wintersportgebieden rond Salt Lake City staat bekend als de pistes met de ‘greatest snow on earth’, dus we hoeven niet meer uit te leggen waarom Utah het wintersportwalhalla van de wereld is. Het is mogelijk om het snelle ijs zelf uit te proberen op schaatsen die je bij de schaatsbaan kunt huren. Wil je leren ijshockeyen of kunstschaatsen? Een professionele trainer leert het je graag tijdens de verschillende clinics. Verder kun je curlen met de officiële curlingstenen die 20 jaar geleden tijdens de Winterspelen werden gebruikt. Heb je trek gekregen van alle ijspret? In de Utah Olympic Oval kun je eten bij een van de restaurants, daarna kun je souvenirs scoren bij de Oval’s Speed Zone Pro Shop.

© Ben Crosby

3. Olympic Legacy Plaza

In aanloop van de Olympische Winterspelen van Salt Lake City werd in november 2001 The Gateway in het centrum van Salt Lake City geopend. Het is een groot complex met winkels, appartementen en kantoren. Na de opening waren er vooral veel outlets te vinden en was het de perfecte plek voor koopjesjagers. De afgelopen jaren hebben de meeste outlets plaatsgemaakt voor boetieks en andere winkels. Doordat steeds meer goede restaurants en cafés in The Gateway te vinden zijn is het publiek de afgelopen jaren diverser geworden en krijgt het complex steeds meer eens sociale functie voor locals. De Olympic Legacy Plaza is het centrale plein van The Gateway en is een rechtstreekse herinnering aan de Olympische Winterspelen van 2002. De fontein op het plein – de Olympic Legacy Plaze Snowflake Fountain – is bij mooi weer een populaire speelplaats voor kinderen. Daarnaast wordt er meerdere keren per dag een watershow georganiseerd met muziek en een lichtshow, de perfecte afsluiter van een heerlijke dag winkelen.

© Steve Greenwood

 

Wil je weten wat de wintersportgebieden rond Salt Lake City nog meer te bieden hebben? Lees onze vorige blog waarin we je meer vertellen over de 6 skigebieden. Kun je ook niet meer wachten om op pad te gaan? Bekijk de beste wintersportvakanties in Utah.

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah

Veilig reizen naar Utah

Wat je moet weten voor je wintersportvakantie in 2021/2022.

Lees meer