Backcountry skiing: dat is ultieme vrijheid

14 Januari 2019

Ben jij die wintersportfanaat, die toe is aan een nieuwe uitdaging? Probeer dan andere vormen van wintersport uit! In Utah kun je in maar liefst 14 skigebieden genieten van heerlijke ‘backcountry’. Wil jij deze meeslepende mix van beweging, avontuur, eerste tracks en vrijheid zelf meemaken? Lees dan snel verder!

Wat is het precies?

Bij backcountry skiing beklim je een berg in zijn natuurlijke, ongecontroleerde staat, om zo je eigen eerste tracks te vinden. Het is hard werken, want er zijn beperkte faciliteiten ter ondersteuning. Maar dit betekent dat je vrijwel overal naartoe kunt gaan en zo de ultieme vrijheid ervaart! Wil je toch net iets meer gemak, ga dan backcountry skiing vanuit een resort. Dit wordt ook wel ‘slackcountry’ of ‘sidecountry’ genoemd. Als je al enige ervaring hebt met skiën of langlaufen, dan is het niet moeilijk om het op te pikken.

Tijd voor avontuur

Wanneer de meeste mensen denken aan skiën in Park City, denken ze meestal aan drie ski resorts van wereldklasse; Park City Mountain Resort, The Canyons en Deer Valley Resort. Wat veel mensen niet weten is dat duizenden mensen iedere dag genieten van het beroemde backcountry van Utah – de gebieden buiten de grenzen van het skigebied. Hier kun je genieten van ongerepte poedersneeuw, fantastische landschappen, frisse lucht en rust. Een aanrader om te gaan backcountry skiën in Park City is om een ​​Canyons-skipas te huren en naar een van hun backcountry poorten te gaan. Maar probeer deze optie niet alleen. Huur een gids in en haal alles uit je dag. De gids weet namelijk als geen ander waar de sneeuw goed is en zal je na een intensieve middag weer veilig naar de bewoonde wereld brengen. Een andere aanrader is het skigebied Snowbird, waar je maar liefst vier backcountry toegangspoorten vindt. Ook in Solitude vind je meerdere mogelijkheden, waarvan Honeycomb Canyon duidelijk de place to be is.

Niet zonder gevaar

Net zoals altijd geldt, veiligheid voorop! Ga je backcountry skiën, dan ben je weg van de drukte, weg van de ski patrouille en lawine controle. Volg voorafgaand aan je wintersportvakantie een lawine-veiligheidscursus en controleer altijd de plaatselijke lawinecondities voordat je vertrekt!

 

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah