6x waarom skiën in Utah geweldig is

1 Augustus 2018

Bij Utah denk je waarschijnlijk aan mooie nationale parken zoals Zion of Bryce Canyon, maar waar Utah vooral ook om bekend staat, is de geweldige wintersportmogelijkheden die deze Amerikaanse staat te bieden heeft! Sterker nog, al in 1985 verscheen er een poppetje van een skiër op de kentekenplaten van de Utahns met daarbij de slogan ‘The Greatest Snow on Earth’. Daarom voor jou op een rijtje: 6 redenen waarom skiën in Utah geweldig is!

#1 Utah is het thuis van de beste sneeuw ter wereld

Gemiddeld valt er ieder jaar tussen de 9 en 14 meter sneeuw, en de the Cottonwood Canyons – waar het skigebied Alta ligt – behoort tot de meest sneeuwrijke plekken ter wereld! Niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit is geweldig. Fijne, droge poedersneeuw. Dit wil je!

#2 Verse sneeuw

Iedere 5 dagen valt er in Utah een verse laag sneeuw van maar liefst 30 centimeter in de periode van december tot maart. Let’s go powder!

WintersportUtah.nl

#3 Precies de juiste dichtheid

Huh, dichtheid? Ja, de kwaliteit van sneeuw wordt vaak gemeten in dichtheid en de sneeuw in Utah heeft gemiddeld een dichtheid van 8,5% waardoor de sneeuw de perfecte ‘body’ heeft om met je ski’s of board door de sneeuw te ‘zweven’. Heerlijk!

#4 Poeder, poeder, poeder

Wat skiën in Noord-Amerika sowieso al heel anders maakt, is het soort sneeuw dat hier valt. Dankzij de noordelijke ligging en de luchtaanvoer vallen hier meters, droge, fijne, licht poedersneeuw wat het wintersporten hier geweldig maakt! De sneeuw is zo licht als een veertje waardoor sporen trekken en off-piste skiën hier uitstekend kan. Utah kent gemiddeld 18 ‘Powder Days’ per jaar, een dag waarbij er tenminste 30 cm sneeuw valt in 24 uur.

Deer Valley, © DAN CAMPBELL | WintersportUtah.nl

#5 Ski & City in 1 dag

Vanuit de skigebieden sta je in maximaal 45 minuten rijden in downtown Salt Lake City. En dat betekent dat je overdag heerlijk kunt wintersporten en ’s avonds kunt genieten van het bruisende stadsleven. Zo combineer je een wintersport en stedentrip dus perfect in 1 vakantie.

# 6 Heerlijk voorjaarsskiën

In je t-shirtje de bergen af en toch goede sneeuwcondities hebben? Dat kan in Utah! In april valt er gemiddeld 2 meter verse sneeuw en de temperatuur kan schommelen tussen -3 en 13 graden Celsius waardoor voorjaarsskiën hier een absolute hit is.

Ski Salt Lake

Beeld: Visit Salt Lake

Deel dit blogartikel

Deals

Onze partners uit Utah